Πέμπτη

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM
www.masonicforum.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To Ελληνικό Τεκτονικό Forum και Έλληνες Ελευθεροτέκτονες απευθύνουν στην Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και στην Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος την παρακάτω ανοιχτή επιστολή και δημόσια πρόσκληση.
Εμείς οι Έλληνες Ελευθεροτέκτονες που εργαζόμαστε με τις παραδοσιακές αρχές, τύπους και θεσμούς των αρχαίων ελευθέρων και αποδεκτών Τεκτόνων.
Γνωρίζουμε την μεγάλη συνεισφορά των Ελευθεροτεκτόνων στην πορεία της προόδου για τον άνθρωπο και ειδικώτερα την προσφορά τους στην ανάσταση του Γένους των Ελλήνων και την αποφασιστική συμμετοχή τους στους αγώνες για την κοινωνική ευημερία στην πατρίδα μας .
Έχουμε εμπιστοσύνη στις πνευματικές και ηθικές αρετές, στο θάρρος και στην γενναιότητα των αδελφών μας και όλων των συνανθρώπων μας, που δεν αναλώθηκαν από τα ψιμύθια της εποχής, αλλ' αγωνίζονται αδιάκοπα για την απελευθέρωση από τον πόνο, το ψέμα και την αμάθεια.
Συνειδητοποιούμε την γενικότερη κρίση και την έκπτωση της Ελληνικής κοινωνίας.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η πρόσφατη Εθνική Τραγωδία είναι από τα τελευταία εναγώνια μηνύματα που απευθύνονται στους Έλληνες.
Επιθυμούμε την επικράτηση της αδελφικής αγάπης που θα δώσει τέλος στις διαμάχες, στην εσωστρέφεια και στον κατακερματισμό των δυνάμεων του Τάγματος, που μας εκθέτουν σαν ηθική αδελφότητα και κοινωνία πνευματικών ανθρώπων , που απομάκρυναν χιλιάδες εκλεκτών αδελφών από τα εργαστήριά μας - που ερημώνουν - ενώ παράλληλα μας οδηγούν στο κοινωνικό περιθώριο όχι απλά ως απράγμονες, αλλά περίπου ως γραφικούς.
Ζητούμε την αδελφική ενότητα που θα επιτρέψει την απελευθέρωση πολύτιμων δημιουργικών δυνάμεων, που έχει άμεση ανάγκη το Τάγμα και πολύ περισσότερο η κοινωνία μας.
Διαπιστώνουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά και μεγάλα και ότι η εμμονή σε χωριστικές αντιλήψεις και πρακτικές, με επιχειρηματολογία αντλούμενη, από ιδεολογήματα νεκρά εδώ και διακόσια χρόνια, προέρχεται μόνο από τους λίγους εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν την όποια φαντασιακή εξουσία τους ανέπαφη από τις νέες και δημιουργικές δυνάμεις, που είναι σε θέση ν' ασκήσουν δυναμική παρέμβαση, ν' αντιστρέψουν την περιθωριοποίηση του τάγματος και να συμβάλλουν δραστικά στην παύση της κοινωνικής έκπτωσης.
Με αφορμή το πρόσφατο γεγονός της εθνικής καταστροφής που προκάλεσαν οι φωτιές, που για εμάς καταδηλούν το σημείο ύστατου κινδύνου και σε συνδυασμό με το ότι η Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας-όπως είδαμε στο διαδικτυακό τόπο της- έχει προσκαλέσει να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν στις 5 και 6/11/2007 σε πανευρωπαϊκή συνάντηση εξαιρετικής σημασίας, τους Μεγάλους Διδασκάλους και Μεγάλους Γραμματείς της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, προκειμένου να προωθήσουν το πνεύμα της αδελφικής ενότητας και να εξετάσουν τρόπους αντιμετώπισης των εντάσεων που έχουν δημιουργηθεί τις τρείς τελευταίες δεκαετίες στις Τεκτονικές δυνάμεις της Ευρώπης.
Ζητούμε από την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και από την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, να συνάψουν σύμβαση αμοιβαίας αναγνώρισης, με το ελάχιστο εφικτό περιεχόμενο, ώστε να τερματιστεί η εικοσαετής και πλέον διαμάχη τους και οι αρνητικές συνέπειές της και να δώσουν στην Ελληνική και Διεθνή κοινωνία έμπρακτο λυτρωτικό παράδειγμα αδελφικής αγάπης και δημιουργικής ενότητας.
Αδυνατούμε να αποδεχθούμε τη λογική και τα συμφέροντα που θα αρνούνταν την πρόσκλησή μας αυτή και αναρωτιόμαστε πως θα εμφανισθούν απαξιωμένοι από το διχασμό και την αντιπαλότητα σε ένα σημαντικότατο διεθνές forum, αποτελούμενο από ανθρώπους ιδιαίτερης αξίας, την ώρα που η πατρίδα τους βιώνει Εθνική Τραγωδία, υπό συνθήκες γενικότερης κοινωνικής κρίσης.
Πως θα συμβάλλουν στο κύριο αντικείμενο των εργασιών της σημαντικής αυτής διάσκεψης που είναι η ενίσχυση των αδελφικών δεσμών και η μείωση των εντάσεων;
Ποιες κοινές θέσεις, ποιας χρησιμότητας και απήχησης θα υποστηρίξουν και μάλιστα με ποια πειθώ, για τα κρίσιμα ζητήματα και τις εντάσεις που ταλανίζουν την Ευρώπη μετά το 1990;
Θα αντιδράσουν η όχι και πως, στη συμμετοχή της Μεγάλης Στοάς της FYROM με την επωνυμία GRAND LODGE OF MACEDONIA;
Τι είδους απόψεις θα παρουσιάσουν αν εξετασθεί το θέμα του Τεκτονισμού στην Κύπρο και οι πρόσφατες και σημαντικές εξελίξεις του;
Ποιες θα είναι οι απόψεις τους για τον Ελευθεροτεκτονισμό στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η για την συμμετοχή των γυναικών στο Τάγμα;
Αντιλαμβάνονται ότι χωρίς την ενότητα θα αποτελούν οι ίδιοι μέρος του προβλήματος και θα καταστούν στόχοι υποδείξεων και πιέσεων ίσως;
Δεν θα πρέπει κάποτε ν' απαλλαγούν από το φοβικό σύνδρομο της άρσεως της αναγνωρίσεως η της κανονικότητάς τους, που τους έχει οδηγήσει, αν όχι σε απομείωση της κυριαρχικής άσκησης των επιλογών τους και παραμερισμό της καλής Ελληνικής Τεκτονικής παράδοσης, σε άσοφη και άγονη μίμηση ξένων προτύπων, προκειμένου να απολαμβάνουν την ασφάλεια της εύνοιας των ισχυρών, που έχει καταστεί κυρίαρχο ιδανικό-ταμπού, με οδυνηρό επακολούθημα την δυσαρμονία και την αποδυνάμωση;
Ας μην ξεχνούν ότι σύμφωνα με την πρόσκληση θα τηρηθούν πρακτικά , τα οποία θα κυκλοφορήσουν. Η υπενθύμιση αυτή γίνεται για πολλούς λόγους. Εμάς αφορά η ευρύτατη δημοσιοποίηση των πράξεών τους, η κριτική τους και η αναζήτηση ευθυνών. Οι χρόνοι της ασφάλειας της ιδιωτικότητας παρήλθαν. Σήμερα τα πάντα παρουσιάζονται στο Διαδίκτυο. Το Τάγμα ζει στην κοινωνία και σ' αυτήν τελικά λογοδοτεί. Ουδείς είναι πέραν της κριτικής η άμοιρος ευθυνών.

Αθήνα 12/ΣΕΠΤ/2007
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM
Δημοσθένης Δημόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com