Παρασκευή

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007


HELLENIC MASONIC FORUM

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2007• Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο την 5η και 6η Νοεμβρίου 2007 η σύνοδος των κορυφαίων εκπροσώπων των κανονικών Τεκτονικών δυνάμεων της Ευρώπης την οποία είχε συγκαλέσει η ΗνωμένηΜεγάλη Στοά της Αγγλίας . Από την Ελλάδα παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μεγάλος Διδάσκαλος της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος Δημήτριος Κοντέσης και τρείς ακόμη Μεγάλοι Αξ/κοί (οι αδ. Σκαρλάτος, Ήβος και Βασιλογεώργης) εκ της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και της Εθνικής Μεγάλης Στοάς τηςΕλλάδος.

• Μια νέα Μεγάλη Τεκτονική δύναμη δημιουργήθηκε πριν λίγεςμέρες στη χώρα μας. Σε πανηγυρική συνεδρίαση στη Ρώμη, στην έδρα της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας (καταγωγή 1805) με την συμμετοχή Αντιπροσωπειών από πολλές Μεγάλες Στοές του κόσμου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη εγκατάσταση της νέαςΕλληνικής Τεκτονικής δύναμης με την ονομασία «Κανονική Μεγάλη Στοά των Ελευθέρων Τεκτόνων της Ελλάδας». Η Κανονική Μεγάλη Στοά των Ελευθέρων Τεκτόνων της Ελλάδας, δημιουργήθηκε μετά από αίτημα Στοών που λειτουργούσαν στηνΑθήνα, κάτω από την αιγίδα της Εθνικής Μεγάλης Στοάς της Ιταλίας (καταγωγή 1805). http://freemasonry.gr

• Την 14/12/2007 και ώρα 19.00, στο Ξενοδοχείο LEDRA MARRIOT η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος διοργανώνει διάλεξη με ομιλητή τον διάσημο Τέκτονα συγραφέα αδ. Robert L. D. Cooper, Επιμελητή του Μουσείου και της Βιβλιοθήκης της Μεγάλης Στοάς της Σκωτίας με θέμα το ROSSLYN CHAPEL. Η είσοδος είναι ελεύθερη. www.nglgreece.org

• Σχηματίσθηκε την 5/12/2007 το νέο Ύπατο Συμβούλιο του 33ουβαθμού του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.Ύπατος Ταξιάρχης εξελέγη ο κραταιότατος αδελφός Ραφαήλ ΝτεΣιγούρα, ενώ στις θέσεις του Ανθυπάτου, Καγκελάριου, Ρήτορα και θησαυροφύλακα εξελέγησαν οι κρ. αδ. Καμαλάκης, Μπάλλας, Στεφάνου και Μανέας.

• Η δεύτερη διεθνής διάσκεψη για την ιστορία της Ελευθεροτεκτονικής θα πραγματοποιηθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας το τελευταίο τριήμερο του Μαίου του 2009, 250 χρόνια από την γέννηση του Εθνικού ποιητή της Σκωτίας και Ελευθεροτέκτονα Robert Burns, στον οποίο θα αφιερωθεί μέρος των εργασιών της διάσκεψης.

• Στις 8/11/2007 εγκαταστάθηκε ως σεβάσμιος διδάσκαλος της ερευνητικής Στοάς Quatuor Coronati Lodge No. 2076 (EC), οαδελφός S. Brent Morris, ο πρώτος Αμερικανός πολίτης στηνιστορία της διάσημης αυτής Στοάς. Ο αδ. Morris μυήθηκε στη Στοά Highland Park (τώρα Louis G. Priester) Lodge No. 1150, στο Ντάλλας του Τέξας, το 1971. Υπήρξε ιδρυτής της Scottish Rite Research Society και μέλος πολλών Τεκτονικών Ταγμάτων. Είναι τακτικός συνεργάτης του PS Review of Freemasonry.(www.freemasons-freemasonry.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com