Παρασκευή

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Bαρύ είναι το κλίμα τόσο στον δεύτερο όσο και στον πέμπτο όροφο της οδού Αχαρνών, από την μεγάλη κρίση στο Υπατο Συμβούλιο.

Η βάση των ανησυχιών είναι το γεγονός ότι το πραξικόπημα της ομάδας Μανέα εμφανίζει τεράστια κενά και παρανομίες, που έχουν εντοπισθεί ήδη από την πλειοψηφία των αδελφών που αρνείται να συμπράξει στην νομιμοποίηση των όσων πρωτοφανών συνέβησαν στο κορυφαίο σώμα, με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο που ευθύνεται για όργιο διώξεων αδελφών, το σχίσμα του 1986 και την απαναγνώριση της Μεγάλης Στοάς το1993.

Παράλληλα και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι της ομάδος Μανέα αρχίζουν να προσπαθούν ν’ αποστασιοποιηθούν από τα διαδραματισθέντα, με πρώτο τον επίτιμο Μεγάλο Ταξιάρχη, ο οποίος συνεχίζει να καταβάλλει συμβιβαστικές προσπάθειες, τις οποίες αποκρούει απόλυτα ο Χρ. Μανέας.

Αλλά και ο Ανθύπατος αντιλαμβάνεται ότι η πλευρά Μανέα, θέλει να τον εμφανίσει στον κόσμο και κοινώς να του φορτώσει τα όσα συνέβησαν, αφού αυτός ξεκίνησε την όλη διαδικασία , με την παραίτησή του από την ευθύνη του έργου του συνεδρίου προκειμένου να γίνουν όσα έγιναν και να τοποθετήσει τους δικούς του σε θέσεις του Υπάτου Συμβουλίου. Ο ανθύπατος αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται να παίξει το ρόλο της «Ιφιγένειας» και προσπαθεί να περισώσει ότι είναι δυνατόν.

Ο Μέγας Καγκελάριος, επιφανής Πανεπιστημιακός Γιατρός και παράγων του δημόσιου βίου, αντιμετωπίζει την μεγάλη απορία των αδελφών για το πώς δέχτηκε να συμπράξει σε τέτοιες γελειότητες, που εκθέτουν όχι μόνο το θεσμό αλλά και τον ίδιο, που υπογράφει κατάπτυστα κείμενα, δίπλα σ’ εκείνον που τον είχε διαγράψει προ ετών, ενώ δέχεται συνεχείς επιπλήξεις για τον τρόπο που έχει συντάξει τα κείμενα για την εκδίωξη του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη και παράλληλα για το ίδιο πράγμα αποδίδονται ευθύνες στον ίδιο το Χρ. Μανέα, που αν και τόσα χρόνια δικηγόρος δεν μπόρεσε να συντάξει κατάλληλα τα σχετικά κείμενα. Τα κείμενα αυτά με τα οποία μεθόδευσαν το πραξικόπημά τους και επιχειρούν να παραπλανήσουν τον κόσμο, για «….τον άνθρωπο που έσωσε το Τάγμα από τον Ψαρουδάκη το 1981… », θα είχαν συνταγεί πολύ καλλίτερα από πρωτοετή φοιτητή της Γεωπονικής λένε οι αδελφοί στους διαδρόμους του Μεγάρου.

Οι νέοι 33 αρχίζουν τώρα να αντιλαμβάνονται ότι εκλέχτηκαν και εγκαταστάθηκαν με πλήρη παράβαση των κανονισμών και ότι χρησιμοποιήθηκαν για άλλοθι στις πρωτοφανείς παρανομίες, ενώ έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την καζούρα των αδελφών περί 33 – μαιμού.

Στον δεύτερο όροφο επικρατεί βαθειά ανησυχία από τα διαδραματισθέντα καθώς οι προεκτάσεις τους σε μικρό και μέσο χρόνο, μπορεί ν’ αποβούν απρόβλεπτες και σε πολλά επίπεδα. Γνωρίζουν καλά ότι πρόσωπα που είναι τώρα στο περιβάλλον Ντεσιγούρα, έχουν μεγάλη πείρα παρομοίων εμπλοκών και έχουν χειρισθεί με επιτυχία πολύ πιο δύσκολα τεκτονικά θέματα, τόσο επιχώρια όσο και διεθνή .

Ο Ύπατος Ταξιάρχης Ραφαήλ Ντεσιγούρα συνεχίζει να δέχεται από το κέντρο, την επαρχία αλλά και το εξωτερικό πλήθος μηνυμάτων συμπαράστασης και αφοσίωσης, ενώ συνεχίζει την ενημέρωση των αδελφών υπάτων Συμβουλίων και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του για την αποκατάσταση της νομιμότητας και του κύρους του θεσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου