Παρασκευή

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΧΙΣΜΑ - ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΙΩΠΟΥΝ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM από την ίδρυσή του τοποθετήθηκε αρνητικά στις διοικήσεις των Ελληνικών Τεκτονικών σωμάτων, τις οποίες θεωρεί υπεύθυνες για την έκπτωση και απαξίωση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει οι θέσεις μας δικαιώθηκαν από τα όσα θλιβερά και ακραία συνέβησαν στο κορυφαίο Τεκτονικό σώμα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο .

Προτού ακόμη γίνουν πλήρως γνωστά τα διατρέξαντα αναφέραμε «…Νέο ύπατο συμβούλιο προέκυψε αιφνιδίως προ ολίγων ημερών. Απομακρύνθηκε ο προσφάτως εκλεγείς Ραφαήλ Ντε Σιγούρα και τοποθετήθηκε ως Νέος Ύπατος Ταξιάρχης ο γνωστός και εξαιρετέος, υπεύθυνος του μεγάλου σχίσματος Χρήστος Μανέας…Καλά πληροφορημένες πηγές μας αναφέρουν ότι χρησιμοποιήθηκαν καινοφανείς μεθοδεύσεις και ότι είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο….Η εκλογή του προσώπου που έχει ιστορικές ευθύνες για την δημιουργία του μεγάλου σχίσματος και την κατάπτωση του Τεκτονισμού των τελευταίων ετών, αποτελεί βάναυση πρόκληση…»

Μιλήσαμε για βάναυση πρόκληση γιατί

* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι ο Χ.Μ. βρέθηκε στη θέση του Μεγάλου Διδασκάλου, το 1981, με τρόπο εξαιρετικά αμφισβητούμενο που προκάλεσε δραματικές εξελίξεις.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι είναι ο πρωταγωνιστής του μεγάλου σχίσματος του 1986 που οδήγησε στην εσωστρέφεια και την απαξίωση του Ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι επί της διοικήσεώς του επήλθε η ιστορική απαναγνώριση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος από την Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Αγγλίας το 1993.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι ουδέποτε στην ιστορία του διεθνούς Ελευθεροτεκτονισμού, ένας άνθρωπος επιδόθηκε σε παρόμοιο όργιο διώξεων αδελφών, ψευτοδικών και σχισμάτων.
* Είναι γνωστό και βέβαιο ότι επί πολλά έτη και όντας Μεγάλος Διδάσκαλος υπήρξε δικηγόρος του ιδιοκτήτη του πλέον αντιτεκτονικού και λαικιστικού εντύπου αλλά και δικηγόρος εταιρείας παραγωγής και εμπορίας όπλων.
* Εξ αιτίας των ενεργειών του προκλήθηκε μεγάλος πόνος και αδικία σε εκατοντάδες αδελφών.
* Ρεζιλευτήκαμε στην παγκόσμια αδελφότητα και την Ελληνική κοινή γνώμη.

Αυτά είναι γεγονότα και όχι κρίσεις.

Από το 1990 άνθρωπος αυτός, σε όλες τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου υπάτου συμβουλίου, ουδέποτε μπόρεσε να καταλάβει ηγετική θέση.

Στην τελευταία νόμιμη διαδικασία, κατά την οποία επελέγη και εγκαταστάθηκε νόμιμα, ως ύπατος ταξιάρχης ο Ραφαήλ Ντεσιγούρα, είχε βάλει υποψηφιότητα αλλά έλαβε μόνο την ψήφο του και κατετάγη τελευταίος στο συμβούλιο σαν ταμίας.

Επακολούθησαν τα όσα άθλια γνωρίζουμε. Η επιστολή του Ντεσιγούρα ήταν αποκαλυπτική και ανατριχιαστική.

Όσα αναφέρουμε τα γνωρίζουμε από περιγραφές τρίτων.

Οι περιγραφές αυτές, ακόμη και από στενούς συνεργάτες του Χ.Μ. ταιριάζουν απόλυτα με την εικόνα του βίου και της πολιτείας του ανθρώπου με το παραπάνω «πλούσιο» βιογραφικό.

Έτσι αναμενόμενα ήσαν και τα όσα επακολούθησαν με την δίωξη και την ψευτοδίκη του νόμιμου ύπατου ταξιάρχη, ενός ανθρώπου χαμηλών τόνων, που εδώ και έξι περίπου δεκαετίες αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Τεκτονικής αδελφότητας, χωρίς ποτέ να δημιουργήσει επισόδειο. Το μόνο λάθος του ήταν πριν κάποια χρόνια, όταν εισηγήθηκε και υποστήριξε ένθερμα την εισαγωγή του Χρ. Μανέα στο Ύπατο Συμβούλιο του 33Ο , για να λάβει το «μεγάλο ευχαριστώ» από τον ευεργετηθέντα.

Ο κόσμος μιλά για καθαρό και απόλυτο ρατσισμό κατά του Ντεσιγούρα, λόγω του Εβραικού θρησκεύματός του. Ακούγονται πολλά για τον τρόπο που του συμπεριφερόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι ο ίδιος τρόπος του πράττειν (modus operandi), με τον οποίο αναγνωρίζεται ο δράστης, όπως λένε οι εγκληματολόγοι.

Είναι εκπληκτικό, είναι ασύλληπτο …. αλλά δυστυχώς επαναλαμβάνονται ακριβώς όσα είχαν γίνει στη δεκαετία του 1980 και επέφεραν το σχίσμα και την απαξίωση του Τάγματος.

Βιώνουμε πάλι τα ίδια με ανάλογο τρόπο κατάληψης του αξιώματος, δίωξη, ψευτοδίκη, άρνησή του για συμβιβασμό και σχίσμα.

Ζούμε πάλι τον ίδιο ΕΦΙΑΛΤΗ, με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Η προοπτική των μελλόντων να συμβούν είναι γνωστή και βεβαία.

Είναι αδικία, πόνος, και απαξίωση.

Απευθύνομαι όχι μόνο στους αδελφούς που θα πάρουν «αξιώματα» αλλά ιδιαίτερα σε κείνους τους αδελφούς που θα πάνε στα εργαστήρια, θα φορέσουν τα διάσημά τους και θα καθήσουν ήσυχοι για να ακούσουν υψιπετείς εγκυκλίους από το «σωτήρα» του Ελληνικού Τεκτονισμού.

Στις θέσεις που καθόσαστε, κάθονταν στο παρελθόν κάποιοι άλλοι αδελφοί. Αδελφοί που είχαν δώσει τη ζωή τους για το Τάγμα μας και που έφυγαν διωκόμενοι και πικραμένοι.

Ρωτήστε να μάθετε ποιός ήταν ο Χρ. Ριζόπουλος, ο Στάθης Λιακόπουλος, ο Ρωμύλος Βαμβακόπουλος, ο Βασίλειος Πιλάλης, ο Ορφέας Μάνος, ο Στέφανος Παιπέτης, ο Στάθης Βασιλείου, ο Τζακ Ελιέζερ και εκατοντάδες άλλοι κορυφαίοι και δημιουργοί Τέκτονες που διώχθηκαν από τις διαλυτικές ενέργειες του ανθρώπου αυτού και πόσοι αηδιασμένοι εγκατέλειψαν τελείως το Τάγμα μας.

Όλοι αυτοί οι αδελφοί θα ήσαν κοντά μας, αν αντί να κάθεστε ανεκτικοί η και αμήχανοι, είχατε σηκωθεί όρθιοι να εκδηλώσετε την αντίθεσή σας στην αυθαιρεσία και το διχασμό. Να φωνάξετε ότι θέλετε μαζί τους αδελφούς σας.

Η ανοχή σας ήταν αυτή που εξέθρεψε την αυθαιρεσία και το διχασμό.

Όλη αυτή η τραγική και πολύχρονη ιστορία πογκρόμ και απαξίωσης δεν θα είχε συμβεί αν δεν ήσασταν ανεκτικοί αλλ΄ είχατε θυμώσει.

Κάποιες φορές στην ζωή μας πρέπει να θυμώνουμε και να αντιδρούμε στην αμάθεια, τον φανατισμό, την αδικία. Δεν μπορεί όλα να είναι ψυχροί υπολογισμοί και γαλατική ευπρέπεια.

Δεν μπορώ να φαντασθώ τους ανθρώπους που στην υλιστική μας εποχή επιμένουν να προσέρχονται στα τεκτονικά εργαστήρια για ήθος και αρετή να είναι ψυχροί, άνευροι και απαθείς, ιδίως απέναντι στο διχασμό και τον πόνο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν θα ταραχθείτε και δεν θα πονέσετε από την αδικία που γίνεται στον αδελφό σας.

Αλήθεια σκέφτεστε μη χάσετε την εύνοια κάποιων, τα αξιώματα, τις δουλειές, τα προνόμια η την ησυχία σας και παραμένετε ψύχραιμοι και «νομιμόφρονες».

Θα νομιμοποιήσετε την αυθαιρεσία και το διχασμό με την σιωπή σας.

Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτοί στους οποίους δηλώνετε την «νομιμοφροσύνη» σας, από μέσα τους σας χλευάζουν και σας θεωρούν αναλώσιμους και πρόβατα στο μαντρί τους, που τους επιφυλάσσεται η ίδια τύχη. (Εσύ πανεπιστημιακέ δάσκαλε Κωστή Μπάλλα, το έχεις βιώσει για τα καλά. Πως δέχτηκες να είναι η υπογραφή σου στο κατάπτυστο κείμενο διαγραφής του Ραούλ, δίπλα στην υπογραφή του ανθρώπου που διέλυσε το Τάγμα και σε είχε διαγράψει.)

Αν μέσα σας δημιουργηθούν αυτές οι σκέψεις και παραμείνετε απαθείς, πάρτε το απόφαση ότι είσθε σε λάθος μέρος.

Αν δεν μπορείτε ν’ αντιδράσετε σε τέτοιες προκλήσεις….χαιρετίσματα…

Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κάνετε ούτε υπέρβαση, ούτε πρόοδο.

Δεν έχετε τίποτε κοινό με τους Τέκτονες της ιστορίας για τους οποίους είμαστε περήφανοι.

Τότε πράγματι έχετε γι’ αρχηγό και εκπρόσωπο τον κατάλληλο άνθρωπο για να σας μεταδόσει τη διδασκαλία της διάλυσης και της κατάπτωσης.

Αποδεχτείτε το και απαλλαγείτε από μια ακόμη αυταπάτη εσείς και από μια ακόμη ελπίδα εμείς. -

(το άρθρο αυτό γράφτηκε με πολύ θυμό, περισσότερο πόνο και τη μύχια ελπίδα της διάψευσής μου)

ΠΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου