Δευτέρα

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΚΙΝΗΘΗΚΕ

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου έγινε μια ιστορική για τον ελληνικό τεκτονισμό συνεδρίαση στο κέντρο των Αθηνών.

Σε κανονικές εργασίες του Υπερτάτου Περιστυλίου Φως υπ αριθμ. 1 που λειτουργεί με αδελφούς οι οποίοι προέρχονται από συμβολικές στοές της Αχαρνών, προσκλήθηκαν και υιοθετήθηκαν αδελφοί που κατείχαν τον βαθμό και ανήκουν σε στοές της Εθνικής Μεγάλης στοάς της Ελλάδος. Σε μια φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, αδελφοί που για περισσότερο από είκοσι χρόνια τους απαγορευόταν να βρεθούν σε σκωτικά εργαστήρια, με λευκά μαλλιά πλέον, αγκαλιάστηκαν με εκείνους που μαζί οδοιπορούσαν κατά την νεανική τους ηλικία. Με αυτή την αποφασιστική κίνηση, το ανανεωμένο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου για την Ελλάδα υπό την ηγεσία του Ραφαήλ ντε Σιγούρα αποκαθιστά την τάξη που ισχύει σε όλο τον κόσμο.

Ο φιλοσοφικός τεκτονισμός επιλέγει τα μέλη του από τους κανονικούς αδελφούς που κατοικούν στην επικράτειά του χωρίς να θέτει κανένα φραγμό και χωρίς να επιτρέπετε να δεχτεί φραγμούς.

Το χάσμα κλείνει εδώ και ποτέ πια δεν πρέπει να επιτραπεί στον οποιονδήποτε να προκαλέσει νέο σχίσμα.

Η πρώτη κίνηση έγινε και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Και ενώ τα ευγενή και ευοίωνα για τους έλληνες τέκτονες συνέβαιναν στο Περιστύλιο Φως, λίγο πιο πέρα, η παρέα του 5ου ορόφου διέγραψε αυθαίρετα χωρίς καν γνωστοποίηση κατηγορητηρίου, κλήση ή απολογία όσους αδελφούς γνωρίζει ότι ηγούνται στον Σκωτικό Τύπο.

Οι «ενδοξότατοι» έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε κανονισμό, σύνταγμα, ελληνικό ή ευρωπαϊκό νόμο, αυτά είναι πράγματα γνωστά στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Έχουν όμως και τέτοια άγνοια από τον τεκτονισμό ώστε δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά συμβολικού από φιλοσοφικό βαθμό, ή εν γνώσει τους και υπερασπιζόμενοι ποιο άραγε διακύβευμα θέτουν σε αμφισβήτηση την κανονικότητα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος;

Όταν εμπλέκονται σε θέματα επιγενόμενων βαθμών αμφισβητούν ευθέως και μόνοι τους την κανονικότητά τους.

Η προηγούμενη απαναγνώριση δεν τους δίδαξε τίποτα; Και δεν μιλάμε για τα ηρωικά ταρατατζουμ που διέδιδαν δεξιά και αριστερά με τα παπαγαλάκια τους, αλλά για τον βασικό λόγο που ήταν ότι συντηρούσαν πρακτικές Μεγάλης Ανατολής. Εκτός αν πράγματι θέλουν να γίνουν Μεγάλη Ανατολή για να διοικεί απρόσκοπτα ο Μ. από ένα γραφείο. Μην τον υποχρεώνουν μεγάλο άνθρωπο να ανεβοκατεβαίνει από τον πέμπτο στον δεύτερο όροφο.

Και πως το λένε στη διαφήμιση; Τα καλύτερα έρχονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου