Δευτέρα

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Αυστηρώς ακατάλληλον δια τους Τέκτονες τους ανήκοντες εις την Μ. ΣΤ. της Ελλάδος.
Το κείμενο τούτο είναι απαράδεκτο δια την διοίκησιν της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και προέρχεται από εχθρικά προς αυτήν διακείμενη ιστοσελίδα.
Η δια του διαδικτύου διακίνησή του, ως και η ανάγνωση, υπαγόρευση, φωτοαντιγραφή η άλλη αναπαραγωγή, διαφήμιση, προώθηση, επίδειξη, όλου η μέρους, κατοχή, χρήση, μίσθωση, δωρεά, πώληση, δάνειο , χρησιδάνειο και εμπορία του, επιφέρει πειθαρχικόν έλεγχον, συμφώνως τω άρθρω 203 παρ. 2γ και 3α δ και ι του Γενικού Κανονισμού της.



Αξιότιμοι κύριοι
Πληροφορήθηκα ότι στις 31/3/2009 και ώραν 17.00 προτίθεσθε να περάσετε από πειθαρχική διαδικασία μέλη σας με την κατηγορία ότι διακινούσαν μέσω διαδικτύου απαράδεκτα κείμενα τα οποία ελάμβαναν από ιστοσελίδα εχθρικά διακείμενη προς την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και ότι πρόκειται για κείμενα δημοσιευμένα στο ιστολόγιό μας.
Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με την αόριστη κατηγορία εμφυλιοπολεμικής νοοτροπίας, πρωτοφανή για μια ελεύθερη, δημοκρατική πολιτεία και ανοικτή κοινωνία της πληροφορίας.
Το «ουδέν θέτων όριον εν τη αναζητήσει της αληθείας» δεν συνεχίζεται με την προυπόθεση «αν μας είναι αρεστή η αν μας εξυπηρετεί».
«Διαφωνώ με ότι λες αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για να έχεις το δικαίωμα να το λες» έλεγε κάποτε, κάποιος, σε κάποιες Τεκτονικές Στοές, Βολταίρος νομίζω η κάπως έτσι. Ας ρωτήσουμε τους Τέκτονες που τα ξέρουν καλίτερα…
Παραπονούμαι για το «…απαράδεκτα κείμενα τα οποία ελάμβανε από ιστοσελίδα εχθρικά διακείμενη προς την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος…»
γιατί δεν σκεφθήκατε λίγο πριν διατυπώσετε αυτή την θηριώδη μπαρούφα, της οποίας η μεν κατάφαση, σας εντάσσει στη περιοχή του σταλινικού σκότους αλλ’ η αντίθεσή της σας οδηγεί σε επονείδιστο αυτοχειριασμό δι’ ανελεήτου γελειοποιήσεως του τύπου «… Επιτρέπομεν την δια του διαδικτύου διακίνησιν παραδεκτών ( κατά την εμήν ευαρέσκειαν) κειμένων από ιστοσελίδα φίλα (έως ερωτικού ιντερμεδίου) διακείμενη προς την Μεγάλην Στοάν…».
Παραπονούμεθα λοιπόν και ζητάμε να είσθε πιο προσεκτικοί στο μέλλον, μη σας χάσουμε τόσο γρήγορα και ξεμείνουμε από ύλη.
Από την πρώτη στιγμή της εμφανίσεώς του το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ FORUM δήλωσε με ευθύτητα και σαφήνεια ότι είναι αρνητικά τοποθετημένο στις διοικήσεις των Τεκτονικών σωμάτων και μάλιστα στις διοικήσεις της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, διότι τις θεωρεί υπεύθυνες για την πρωτοφανή για Ευρωπαική χώρα απαξίωση και περιθωριοποίηση του Ελληνικού Τεκτονισμού.
Άρθρα διακεκριμένων Τεκτόνων και μη επιχειρηματολόγησαν υπέρ της παραπάνω θέσης και ουδείς ποτέ τοποθετήθηκε αντίθετα.
Για την απόδειξη της θέσης μας παρουσιάσθηκαν πραγματικά γεγονότα από πηγές της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, τα οποία ουδέποτε διαψεύσθηκαν για τον απλούστατο λόγο ότι είναι πέρα ως πέρα αληθινά.
Οι κρίσεις, οι οποίες συνόδευσαν τα γεγονότα αυτά υπήρξαν ιδιαίτερα επιεικείς .
Παρουσιάσαμε όμως και απόψεις των ιδίων των ηγετών της Μεγάλης Στοάς και του Υπάτου Συμβουλίου οι οποίες είναι «φωτιά»
Οι κρίσεις του αειμνήστου Υπάτου Ταξιάρχου για γνωστό μεγαλόβαθμο αδελφό είναι καταλυτικές.
Το ίδιο και οι πρωτοφανείς καταγγελίες μεγαλόβαθμου Τέκτονα για την ηθικότητα των Τεκτόνων γενικώς, τις φήμες για ατιμωτικές κατηγορίες κατά προσώπων υψηλότατα καθημένων, τη διάπραξη υπό στελέχους της Μεγάλης Στοάς κακουργηματικής εγκληματικής πράξης, μεγάλη ατασθαλία στη διαχείριση χρημάτων των αδελφών και συγκάλυψή της κλπ.
Αυτά τα λένε οι ίδιοι οι ηγέτες σας και όχι εμείς, «οι εχθρικά διακείμενοι»
Στα χέρια μας έχουμε κείμενα στελεχών σας που είναι ακόμη χειρότερα και διστάζουμε να φέρουμε στο φως της δημόσιας γνώσης και κρίσης.
Εμείς ουδέποτε είπαμε για οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας «ανέντιμος… διαφθορεύς…έρπων και λίχων κλπ»
Ουδέποτε εμείς είπαμε ότι «… Η ηθική δεν είναι η αξία την οποία δικαιολογημένα μπορούν να επικαλεσθούν οι Τέκτονες...» Ούτε ο Μακράκης τόλμησε να εκφέρει τέτοια γενική απαξιωτική πρόταση, ούτε ο Βασιλόπουλος η ο Ψαρουδάκης.
Δεν τα είπε ο TAXIL αλλά δικός σας μεγαλόβαθμος ότι «…Κυκλοφορούν φήμες και διαρρέονται πληροφορίες - κατηγορίες ατιμωτικές κατά προσώπων υψηλότατα καθημένων, με στόχον την απαξίωσιν συνυποψηφίων εις τας αρχαιρεσίας, παρ' ότι θα πρέπη να αντιλαμβάνονται ότι εις την κρίσιν των αντιπροσώπων γεννάται κλίμα απαξιώσεως όλων εν τέλει των υποψηφίων αμοιβαίως κατηγορουμένων.....Και ενώ ουσιαστικό και σοβαρό γεγονός έργο προβολής του Τεκτονισμού δεν έλαβε χώραν, συνεταράχθη η Κοινωνία της ........................... και το Πανελλήνιο από το απεχθές κακούργημα ασελγείας επί ανηλίκων εις κατασκηνώσεις,…»
Εκ των σπλάγχνων σας προήλθαν οι καταγγελίες αυτές που καταρρακώνουν το θεσμό και πραγματικά προσάγουν μέγιστον ψόγον εις τον Τεκτονισμόν και όχι εκ των «εχθρικώς διακειμένων»
Οι μεγαλύτεροι και διαπρύσιοι κήρυκες του αντιτεκτονισμού δεν τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες κατηγορίες και το έπραξαν διακεκριμένοι ηγέτες σας, σε μια παράδοξη αντιτεκτονική συμπόρευση, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους πραγματικούς Έλευθεροτέκτονες, που αγωνίζονται τον αγώνα του ήθους σε δυσμενές κοινωνικό περιβάλλον, υφιστάμενοι την εκ των ένδον πισώπλατη μαχαιριά για την ηθική τους.
Είναι πρωτοφανές μεγαλόβαθμος Τέκτονας, με μεγάλη γνώση των θεμάτων, να γράφει ότι «…δεν επέτρεπεν εις έχοντας σώας τας φρένας να εμπιστευθούν τους κόπους της ζωής του εις την «διαχείρισιν» Αδελφών...» και όχι μόνο ουδείς να συγκινείται αλλά να παραμένουν απόρρητα, δηλ. να συγκαλύπτονται.
Δηλαδή κατηγορεί και εδώ γενικώς τους αδελφούς ότι δεν μπορούν να κάνουν καλή διαχείριση των χρημάτων τρίτων και ότι συγκαλύπτουν τις διαχειριστικές ατασθαλίες.
Έτσι χαρακτηρίζει τους αδελφούς γενικά όχι ο κάθε αμαθής και φανατικός αντιτέκτων καλόγερος αλλά ο εκ των αρχηγών του Τάγματός σας.
Σύντομα θα παρουσιάσουμε εξαντλητικά τα της Ελευσίνας και θα ζητήσουμε πολλές εξηγήσεις τόσο για τα χρήματα των αδελφών, όσο και για το μοναδικό φαινόμενο τόσο παλιού οργανισμού με τόσο σπάνιες η ανύπαρκτες μεγάλες δωρεές από τα πλούσια μέλη η τους φίλους του.
Τα χρήματα των αδελφών και η αξιοπιστία του Τάγματος και του Ιδρύματος επιβάλλουν να επιδειχθεί κάθε επιμέλεια και αυστηρότητα.
Επιτρέψτε μας να σας υπενθυμίσουμε ορισμένα γεγονότα.
Επί χρόνια λέγατε για την νομιμότητα του Τεκτονισμού και της Μεγάλης Στοάς κλπ ως Ιδρύματος και βγήκε το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και σας είπε «μη αναγνωρισμένο σωματείο».
Ο επί πολλά χρόνια αρχηγός σας αποκαλύφθηκε να είναι συγχρόνως και δικηγόρος του ιδιοκτήτη του πλέον αντιτεκτονικού εντύπου και εταιρείας παραγωγής και εμπορίας όπλων.
Σε ποιο μέρος του κόσμου θα στεκόταν εν ενεργεία Μεγάλος Δάσκαλος Τεκτονισμού με τέτοιες ιδιότητες;
Ο ημερήσιος τύπος εντυπωσιασμένος από την συνεργασία αυτή έγραφε « …η Αυριανή και ο Μεγάλος Διδάσκαλος…»
Ο ανωτέρω έκανε συνεχείς παραβιάσεις των κανονισμών μας, διώξεις και σχίσματα και σεις τα ανεχθήκατε .
Απαναγνωρισθήκατε το 1993.
Λέτε ψέμματα για το πως δημιουργήθηκε η Υόρκη.
Αλλάξατε τον τύπο στον οποίο είχαμε ορκισθεί και από αρχαίο και αποδεδεγμένο Σκωτικό, τον κάνατε τύποις «των Αρχαίων Ελευθέρων και Αποδεκτών Τεκτόνων» και ουσία φασόν γκρεκ, με μοναδικά στον κόσμο φαινόμενα, όπως π.χ. τα σώματα του τύπου της Υόρκης να ευρίσκονται υπό την αιγίδα Μεγάλης Στοάς η 33οι να παρευρίσκονται σε εργασίες συμβολικών στοών χωρίς περίζωμα. Κλπ κλπ.
Αλλάξατε μέχρι και την σφραγίδα σας και από 1867 γράψατε 1801;
Παλαιότερα και για χρόνια κάνατε γιορτές για τον Μακεδονικό αγώνα και τώρα κάνετε την πάπια μπας και στεναχωρηθούν οι Άγγλοι;
Πότε λέγατε την αλήθεια η κάνατε τα σωστά, τότε η τώρα;
Εμείς κάναμε τα έκτροπα στο Ύπατο Συμβούλιο η εμείς διαγράψαμε τον ΝτεΣιγούρα και τους άλλους και μάλιστα παραβιάζοντες και την ίδια μας την εγκύκλιο περί μη αναμίξεως της Μεγάλης Στοάς στα πέραν της δικαιοδοσίας της σώματα η όταν υφίσταται δικαστική διένεξη;
Το ότι κάνετε ψευτοδίκες, όπου μέλη του πρωτοβαθμίου και του δευτεροβαθμίου πειθαρχικού είναι τα ίδια περίπου πρόσωπα είναι γεγονός .
Το ότι διαγράφετε αδελφούς κατά το δοκούν χωρίς να τους απευθύνετε κατηγορία η να τους καλέσετε κλπ. (Ντεσιγούρα, Γκοβόστη, Αράρ). Είναι γεγονός.
Εμείς τώρα τι θέλετε να σας πούμε; Ότι καλά κάνετε που δεν εφαρμόζετε τις αρχές της δίκαιης δίκης η ότι οι πρακτικές σας αυτές καταδηλώνουν κοσμοθεωρητικές και δικαιοπολιτικές αντιλήψεις σκοταδιστικές, φασιστικές και αποκρουστικές για άνθρωπο, που εμφορείται από τις αρχές του Τεκτονισμού.
Αν εσάς σας καταδίκαζαν χωρίς να σας απευθύνουν κατηγορία, χωρίς να σας καλέσουν και μάλιστα σας δίκαζαν τα ίδια πρόσωπα και στους δυό βαθμούς δικαιοδοσίας τι θα λέγατε; Ιερά εξέταση η καθεστώς Τρουχίλλο;
Τι είναι τα παραπάνω; Τεκτονισμός η αντιτεκτονισμός;
Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι καταρρακώνετε το θεσμό μας με αυτές τις πρακτικές και ότι είναι υποκριτικό μετά απ’ αυτές να μιλήσετε για ελευθερία, ισότητα κι’ αδελφοσύνη;
Πως θέλετε να σας αξιολογεί ο κόσμος; Από τα λόγια η τις πράξεις σας;
Η μήπως θέλετε να παρουσιάζουμε μόνο ότι σας είναι αρεστό και να κρύβουμε ότι δεν σας εξυπηρετεί;
Σε ανοικτή κοινωνία ζούμε και όλοι μας κρινόμαστε για τις πράξεις μας.
Δεν είναι δυνατόν ένας ανακριτής να καθίζει στο σκαμνί δημόσια τον πρόεδρο των Η.Π.Α. και ο κάθε παραβαλαναίος σας να αξιώνει να είναι στο απυρόβλητο και να σέρνει στα πειθαρχικά εκλεκτούς αδελφούς επειδή διακίνησαν κείμενα που γράφουν οι δικοί σας για τα δικά σας χάλια.
Αυτό ούτε ο Τρουχίλλο το έκανε.
Παρουσιάζουμε τα γεγονότα, τα έργα και τις ημέρες σας και ήδη η θέση μας για την ανικανότητα των διοικήσεων και το μοιραίο ρόλο τους έχει παγιοποιηθεί.
Γιατί αρνείσθε να συμμορφωθείτε με την απόφαση ανωτέρου Γαλλικού Δικαστηρίου, που αναγνωρίζει διακηρύσσει το συνταγματικό δικαίωμα των Ελευθεροτεκτόνων να ανήκουν σε όποια και όσα τεκτονικά σώματα επιθυμούν και ότι οι αντίθετες αποφάσεις και κανονισμοί των Μεγάλων Στοών είναι παράνομοι; Περιμένετε να έλθει Ελληνικό Δικαστήριο και να νομολογήσει αντίθετα στο Σύνταγμα και την Ε.Σ.Δ.Α. που εφαρμόζει το Γαλλικό ανώτερο Δικαστήριο;
Αναφέρουμε δε τελευταίο το κυριότερο, κατά την κρίση μας γεγονός, που σας καθιστά επικίνδυνους για τον Ελληνικό Τεκτονισμό.
Το καίριο κτύπημα κατά της πατριωτικής παράδοσης του Ελληνικού Τεκτονισμού, με αφορμή την στάση σας στο θέμα της Μεγάλης Στοάς των Σκοπιανών .
Ο Ελληνικός Τεκτονισμός, κύριοι έχει κυρίαρχη πατριωτική παράδοση και διάσταση που εσεις επικαλείσθε πρωτίστως για να νομιμοποιηθείτε στην Ελληνική κοινωνία.
Το να την απαξιώνετε τώρα και να την διαψεύδετε στην πράξη εσείς οι ίδιοι δεν είναι απλά υποκρισία και ασυνέπεια αλλά κάτι πολύ μεγαλύτερο.
Είναι έγκλημα κατά της Ελληνικής πατρίδας και κατά του Ελληνικού Τεκτονισμού.
Δίνετε όπλα στο οπλοστάσιο των αντιτεκτόνων και ουσιαστικά αποδεικνύεσθε πολύτιμοι συνεργάτες τους στο αντιτεκτονικό έργο τους.
Μπορείτε να φαντασθείτε τι θα λένε τώρα για μας π.χ. στη σχολή Ευελπίδων η στη δημόσια διοίκηση.
Ξεχάσατε τα της Στοάς και της δίκης της Κρήτης για τη συκοφαντική δυσφήμηση περί κατασκοπείας η νομίζετε ότι τα ξεχνούν οι άλλοι.
Δεν σας ζητήσαμε ούτε να πάρετε τα όπλα ούτε να βγείτε στα βουνά.
Ούτε παιάνες, ούτε κηρύγματα ζητήσαμε.
Μια απλή δήλωση θα έσωζε την Εθνική αξιοπρέπειά μας, χωρίς να βλάψει τον κοσμοπολιτισμό μας .
Ούτε αυτό κάνατε, πράγμα που αποδεικνύει το μέγεθος της επικινδυνότητάς σας για τα Ελληνικά και τα Τεκτονικά συμφέροντα.
Τεκτονισμός στην Ελλάδα χωρίς πατριωτική διάσταση δεν μπορεί να υπάρξει.
Υπερχειλή κοσμοπολιτισμό να πάτε να κάνετε στην Αυστραλία η στον Καναδά και όχι σ’ αυτό το σταυροδρόμι του συνεχούς αίματος για την λευτεριά ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, που σε κάθε σπίτι της σιγοκαίει ένα καντηλάκι κάτω από κάποια φωτογραφία πατέρα, παππού η θείου που «χάθηκε εκεί πάνω», δίπλα στα βιβλία των παιδιών μας, που μιλούν για τους αρχαίους κατοίκους αυτού του βασανισμένου και ένδοξου τόπου.
Σφαγάδια μας κρατήσαν λεύτερους και αξιοπρεπείς και όχι ψοφίμια.
Πουρκουάδες δεν έχει την πολυτέλεια – ακόμη- να έχει αυτός ο τόπος.
Σας θυμίζουμε τη στάση του αείμνηστου Μ.Δ. Περράκη στο Κυπριακό, λίγες δεκαετίες πριν .
Ζουν ακόμη οι αδελφοί μας, που μας τα αφηγούνται με δάκρυα στα μάτια.
Δεν τολμάμε καν να αναφέρουμε τον Παπαγεωργίου η τους παλαιότερους Μ.Δ. γιατί οι συγκρίσεις θα μας πνίξουν όλους.
Η συνεχής ποσοτική και ποιοτική ερήμωσις των εργαστηρίων και η παντελής απουσία ουσιαστικού έργου μετρά τις ικανότητές σας και δεν χρειάζεται να σας αναφέρω ούτε τα νυκτερινά σχολειά του Μέλητα ούτε την αντικαρκινική εταιρεία του τελευταίου Μ.Δ. μας, δηλ. του αείμνηστου Αλέξανδρου Τζαζόπουλου.
Κατά τα ανωτέρω η αντίθεσή μας είναι κάθετη και αδιαπραγμάτευτη και απευθύνεται στη διοίκηση της Μεγάλης Στοάς και όχι στα απλά μέλη της, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ακόμη εκλεκτοί αδελφοί.
Θεωρούμε ότι στη διοίκηση της Μεγάλης Στοάς ευρίσκονται ορισμένα πρόσωπα καταστροφικά για τον Ελληνικό Ελευθεροτεκτονισμό, εμφορούμενα από αντιτεκτονικές και ολοκληρωτικές αρχές και επιδιδόμενα σε αντιτεκτονικές και φασιστικές πρακτικές.
Έτσι το να λέτε ότι διακείμεθα εχθρικώς προς την Μεγάλη Στοά και όχι προς την διοίκησή της είναι ένα ακόμη από τα πολλά ψέματα που χρησιμοποιείτε για να περισώσετε τα αξιώματά σας και το προ πολλού, από τις ίδιες τις πράξεις σας, απολεσθέν τεκτονικό κύρος σας.

ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ FORUM ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

www.tekton33.blogspot.com

Αρχειοθήκη ιστολογίου